Program for foråret 2016

Til medlemmerne i foreningen NORDEN, afd. Odsherred / Holbæk
Vi har hermed fornøjelsen af at udsende program, for perioden januar til marts 2016. Vi håber at indholdet vil interessere og at I møder talstærkt op til arrangementerne.
Vi vil godt præsentere et nyt tiltag: 3 søndags filmeftermiddage. Vi har indgået en aftale med Vig Bio om at vise 3 nordiske film. Udover det har vi selvfølgelig året generalforsamling og den efterhånden traditionelle spiseaften.
Vi håber selvfølgelig også
at I vil fortælle andre om arrangementerne og opfordre dem til at deltage.
Fortæl til venner og bekendte om arrangementerne, som vi håber de vil melde sig til – og måske senere melde sig ind i foreningen NORDEN.
Hjælp foreningen med at spare penge til porto.
Hvis I har en mailadresse vil vi meget gerne kende den, så vores udsendelser kan sendes til dig.
Giv venligst oplysningerne til foreningens sekretær.
På foreningens vegne
Venlig hilsen
Jørgen Andresen
Formand

Nordiske Filmsøndage Januar – februar 2016 Mødested: Vig Bio, Ravnsbjergvej 2, 4560 Vig
Pris pr. forestilling: kr. 70,-
Medlemmer af foreningen NORDEN får 20% rabat
Efter forestillingerne har vi mulighed for at snakke om filmene en halv times tid.
Tag kaffen med. Foreningen giver kagen
Søndag den 17. januar kl. 15 – ca. 17
Islandsk film:
Om Mænd og Heste
Du har aldrig set noget lignende. En film om slagne mænd og deres nære forhold til deres islandske heste! Kvindfolk er der også, og de bejler i ét væk til alfahannernes gunst. Særligt danske Charlotte Bøving gør det overbevisende i rollen som Solveig, der er castet overfor Ingvar Eggert Sigurðsson som storbonden, der taber ansigt og skal rejse sig igen for øjnene af hele lokalsamfundet. Erlingsson har begået et dybt underholdende og finurligt portræt af livet på landet, hvor publikum vil grine i kor, mens jagten på den næste flaske brennivín sætter ind. Filmen vandt Politikens publikumspris på CPH PIX-festivalen i april 2014.
Søndag den 31. januar kl. 15 – ca. 17
Den grønlandsk / franske film:
Inuk
I Grønlands hovedstad, lever den seksten år gamle Inuk et problemfyldt liv med sin alkoholiske mor og voldelige stedfar. En morgen, efter at have trukket den halv-frosne dreng ud af en forladt bil, beslutter de sociale myndigheder at sende Inuk nordpå, til et børnehjem på en lille ø midt i den arktiske havis.
Her møder Inuk Ikuma, en lokal isbjørne jæger, som har sin egen andel af problemer. Plaget af hans belastede fortid, er hans usædvanlige jagtfærdigheder på mystisk vis ved at forsvinde
Børnehjemmets varmhjertede direktør, Aviaaja, beder Ikuma om at tage Inuk med på sin årlige sæljagt tur. Hun er sikker på, at på trods af risikoen for en så lang og farlig rejse, vil Inuk lære, at han har en tapper fortid og en håbefuld fremtid.
Følg bydrengen Inuk sammen med Ikuma, den sidste store jæger, på denne episke hundeslæde rejse, hvor de skal modstå meget mere end den bitre kulde og skrøbelige hav-is. Den sværeste del af rejsen er den de skal gøre ind i sig
Søndag den 21. februar kl. 12 – ca. 14 – OBS det tidligere tidspunkt
Den svenske film:
Den hundredårige der kravlede
ud ad vinduet og forsvandt
Filmen ‘Den hundredårige’ er en filmatisering af svenske Jonas Jonassons roman af samme navn. Filmen begynder den dag Allan Karlsson fylder hundrede år. Egentlig er der lagt op til lavmælt fejring af ham på plejehjemmet, men Allan har fået nok. Han flygter derfor og falder ved et tilfælde over en kuffert fuld af narkopenge. Derfra er Allan en jaget mand.
Med både gangstere, politiet og sin egen familie i hælene går det over stok og sten. På sin vej stifter han mange nye bekendtskaber, der får ham til at reflektere over sit lange liv. Allan Karlsson er nemlig ingen hr. Hvem-som-helst. Han har gennem sit liv mødt flere kendte personer end de fleste, og han har været til stede ved flere historiske begivenheder end nogen anden.
En film som sætter gang i lattermusklerne.
Torsdag den 25. februar, kl. 19 – ca. 21.30
Generalforsamling
Endelig indkaldelse med dagsorden udsendes senere .
Efter generalforsamlingen ser vi billeder fra årets venskabsbybesøg i Leirvik på Færøerne.
Sted:
Aksen, Asnæs Bibliotek, Centervejen 91, Asnæs
Pris:
fri entre. inkl. kaffe og kage
Mandag den 14. marts, kl. 18 – ca. 21.30
Nordisk gæstebud
Byder på retter og tilbehør fra de nordiske lande,
En god hjemmebagt kage til kaffen.
Aftenens endelige program udsendes senere.
Læg mærke til tidspunkt og sted
Tid: kl. 18.00 —ca. 21.30 Sted:
Hørve Medborgerhus, Nørregade 14, Hørve
Pris:
medlemmer 150,- kr., ikke medlemmer. 175,- kr. inkl. kaffe og kage Drikkevarer til maden kan købes på stedet
Tilmelding nødvendig
til Annie Westphael, tlf: 59 65 06 32